Új menetrend a hónap közepétől

A rendkívüli helyzetben meghirdetett ideiglenes menetrendet felváltja a június 15-től bevezetett menetrend.

 

A járványhelyzetre reagálva Tatabánya város tömegközlekedési társasága, a T-Busz Kft is rendkívüli menetrendet hirdetett, melyben az elmúlt időszakban két alkalommal is módosításokat eszközöltek.

A veszélyhelyzet végéhez közeledve a tömegközlekedésben is vissza kell állni a normál működési rendbe.

Az utasoktól beérkező észrevételeket, az előző menetrend tapasztalatait és utasszámlálási adatokat feldolgozva készítette el a T-Busz menetrendi javaslatát az önkormányzat részére.

 

Néhány, a tavaly nyári menetrendhez képest új elem, mellyel a június 15-i menetrendben már találkozhatunk:

- A 38-as járatot, melyet a járványveszély alatt vezettek be, a pozitív visszajelzések alapján bent tartjuk a menetrendben.

- Az 5P-s járat a korábbiakhoz képest már nem csak a Piac térig közlekedik, hanem meghosszabbítottuk a Szanatóriumi útig (Vértesszőlős bevásárló központ), mellyel újabb városrészekből érhetőek el átszállás nélkül az itt található üzletek és kiskertek. Régi igény teljesült azzal, hogy idényjelleggel a régi szanatórium épületétől a kiskertekhez is közlekedni fog járat, így a kiskert tulajdonosok is könnyebben meg tudják közelíteni ingatlanjaikat.

- Síkvölgy vonatkozásában az előző években született megoldáshoz, a veszélyhelyzet előtti rendhez térünk vissza.

- A 2-es és 9-es járatok autóbusz-állomás betéréssel közlekednek, mellyel nem csak a helyi járati, hanem a helyközi és vasúti csatlakozások is könnyebbé, kényelmesebbé válnak.

- Tavaly indult el a 70-es járat a Turul emlékműhöz, idén bővül a menetrend, már 4 alkalommal lehet fel és leutazni a Turulhoz.

- A 10-es járat kis mértékű útvonal módosításával - a járat érinti Kodály Zoltán iskolát - a körzetben lakók részére ütemes csatlakozási lehetőséget biztosítunk a vasúti és helyközi közlekedéshez, illetve az Óváros irányába.

 

Az új menetrend megtekinthető és letölthető a T-Busz honlapjáról:
https://tbusz.hu/2020/05/28/megtekintheto-a-menetrend/