Új buszváró Bánhidán

Fából készült új buszvárót adtak át Bánhidán. A tölgyből készült építmény az utazóknak nyújt majd védelmet az időjárás viszontagságai elől a Puskin Művelődési Ház szomszédságában, a Kossuth utcában.

Az idén már 27. alkalommal rendezték meg a hagyományos Bányász Fafaragó Tábort a Tatabányai Múzeum Bányászati és Ipari Skanzenben. A tábor résztvevői vállalkoztak arra, hogy elkészítik a buszvárót. Az ötlet kivitelezéséhez, a tábor költségeihez az önkormányzat, valamint Schmidt Csaba polgármester és Ablonczy Dánielné bánhidai képviselő nyújtott segítséget képviselői keretéből.

A buszváró elejét Bánhida címere díszíti, oldalán Nap és Hold faragások láthatók, utóbbiak szelídgesztenyéből készültek. A megállót felavatta és az alkotókat köszöntötte Schmidt Csaba polgármester. A buszmegállót Nagy László prépost szentelte fel és Szilágyi László lelkipásztor áldotta meg. Gengeliczky László faműves, a tábor vezetője elmondta, hogy több tatabányai fafaragó is bekapcsolódott a munkába, így többek között Kiss Károly, Mód Benjamin, Takács Mihály, Szabó Zsolt és Szám János is.

Az átadás után a Puskin Művelődési Házban megnyitották az „Alkotások-Értékeink” sorozat kiállítását, Gengeliczky László és fia faművesek kamara-tárlatát.