Újra kinyit a József Attila Megyei és Városi Könyvtár!

A 2020. június 23-tól a Felsőgallai Fiókkönyvtár kivételével a József Attila Megyei és Városi Könyvtár összes tagkönyvtára a szokásos nyitvatartási rend szerint nyitva tart, minden szolgáltatás elérthető.

Július 7-ig türelmi időszakot hirdettek, ez alatt az idő alatt nem számolnak fel késedelmi díjakat. A türelmi időszak nem vonatkozik a 2020. március 16. előtt keletkezett tartozásokra.

➡️ Az olvasók egészségének megóvása érdekében az intézmény az alábbi korlátozásokkal használható:
• A kölcsönzői térben, olvasótérben egyszerre maximum 3 fő tartózkodhat.
Kérjük, viseljen maszkot, használjon kézfertőtlenítőt, tartsa meg a biztonságos társadalmi távolságot!
Kérjük, fél óránál tovább ne tartózkodjon a könyvtárban.

• A folyóiratolvasóban egyszerre maximum 2 fő tartózkodhat. A szolgáltatást egy olvasó naponta egy alkalommal fél órára veheti igénybe.

• A számítógépteremben egyszerre maximum 2 fő tartózkodhat. A szolgáltatást egy olvasó naponta egy alkalommal fél órára veheti igénybe.

➡️ Június 23-tól a fiókkönyvtárak a szokásos nyitvatartási időben állnak az olvasók rendelkezésére. A könyvtárat egyszerre igénybe vevő olvasók számát, és szolgáltatásaik használati idejét saját szabályzatuk szerint korlátozhatják.

➡️ A gyermekkönyvtár szintén a szokásos nyitvatartási időben várja olvasóit az alábbi korlátozásokkal:
• Az olvasótérben egyszerre két fő (2 család) tartózkodhat, maximum 30 percig.
• Amennyiben a kék bejárati ajtó zárva van, az olvasókat megkérjük, hogy ott várakozzanak. A könyvtárban tartózkodó olvasókat ilyenkor a könyvtárosok kísérik az ajtóig.
• Kérjük, tartsák be a biztonsági intézkedéseket, viseljenek maszkot és használjanak kézfertőtlenítőt!