Újra látogathatóak az idősotthonok

Részlegesen feloldják a látogatási tilalmat az ESZI tatabányai idősek otthonaiban. Szigorú óvintézkedések mellett kezdődhet meg a korlátozások lazítása.

 

Mint azt Mecsei Ilona, az Egyesített Szociális Intézmények vezetője elmondta, az idősek számára nagyon sokat jelent a hozzátartozókkal való találkozás, a személyes kapcsolattartás. Nehéz időszak volt az elszigeteltség mind nekik, mind a családnak, de az intézmény munkatársainak is. A járványveszély továbbra is fennáll, így szigorú szabályokat írt elő a vezető.

A Szent Teréz Idősek Otthonában és a Szent Margit Idősek Otthonában a látogatási idő hétköznap 9 – 12 óráig és 14 – 17 óráig, szombat-vasárnap 9 – 12 óráig és 13 – 15 óra közötti időben lehetséges, legfeljebb 30 perc időtartamra. Csak egészséges személy látogathatja, csak a saját hozzátartozóját. A bejáratnál elhelyezett vírusölő hatású kézfertőtlenítő szer és a maszk viselése kötelező.

A kijárási tilalom a két intézményben továbbra is érvényben van, a szabadság kiadása engedélyezett, visszatéréskor is szükséges egy negatív eredmény.

További részletek a www.tatabanya.hu és az ESZI internetes oldalán.

 

A látogatás a Szent Teréz Idősek Otthona III. pavilon udvarán, az I. – II. pavilon épülete körüli parkban történhet.  Az udvaron maszk nélkül két méteres távolság megtartása mellett, pavilononként egy- időben maximum tíz látogatható tartózkodhat. Rossz időjárás esetén a pavilonok hátsó bejáratánál kell bemenni és a látogatás céljára kijelölt helyiségben történhet a látogató fogadása. Ebben az esetben a maszk viselése kötelező.

A Szent Margit Idősek Otthonában az udvaron maszk nélkül két méteres távolság megtartásával, vagy az aulában történhet maszkban. Egyidőben öt látogatható jelenlétében történhet a látogatás. Maszkot és kézfertőtlenítőt az intézmény biztosít.

A szobában fekvő beteg látogatása kézfertőtlenítés után, maszkban történik. Maszkot az intézmény portáján belépéskor biztosít az intézmény. Több ágyas szobában egyidőben csak egy látogató tartózkodhat.

 

Az izolációs helyiségben megfigyelés céljából tartózkodókat továbbra sem lehet látogatni.

 

Az intézményben lakók részére csak eredeti csomagolású, nem romlandó élelmiszert szabad behozni, ami egy két nap alatt elfogyasztható.

 

Intézményünkbe új gondozott saját otthonából (nem egészségügyi intézményből) is csak akkor kerülhet felvételre, ha rendelkezésre áll négy napnál nem régebbi, negatív SARS-CoV-2 PCR vizsgálati eredmény. Ezután kerül elhelyezésre a kijelölt izolációs helyiségben két hét megfigyelésre az új lakó.

 

A hozzátartozóktól kérjük a látogatási korlátozások betartását, az intézményeinkben élő fokozott védelemre szoruló ellátottjaink biztonsága érdekében.