Újra Dózsakerti Közösségi Ház

„Az én Dózsakertem” című gyerekrajz kiállítással „újra” kinyitott a Dózsakerti Közösségi Ház. Az esemény a Dózsakerti Családi Nap és a Tatabányai Civil Nap rendezvényeihez kapcsolódott. A közösségi házat üzemeltető Tájak, Emberek, Környezet Egyesület új programokat szervez a városrészben, hogy valamennyi korosztály találjon a maga számára megfelelő szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget.

A kiállítás megnyitóján Turza Károly helyi képviselő méltatta az üzemeltetést vállaló TEKE terveit, majd Schmidt Csaba polgármester ismertette, hogy az önkormányzat jól döntött akkor, amikor a közösségi házak működtetésére pályázatot írt ki. Így hármas célt sikerült elérniük: a leendő üzemeltető - Dózsakertben a Tájak, Emberek, Környezet Egyesület - számára lehetőséget teremtettek, hogy a tevékenységüknek, érdeklődésüknek megfelelő programokat kínáljanak a térség lakóinak; az önkormányzatnak is könnyebb, hiszen a közösségi ház fenntartása megoszlik az üzemeltető és a tulajdonos önkormányzat között, de jól jár a városrész, tágabb értelemben a város érdeklődő közönsége is.

A Váci és a Dózsa-iskola diákjainak rajzaiból készült pályamunkákat Kenézné Benyeczkó Ilona igazgatónő ismertette, értékelve a diákok azon törekvését, hogy az ő szemükkel mutassák be iskolájukat vagy éppen szűkebb lakóhelyük, Dózsakert sajátosságait. Hozzátette: bár most rövid volt a határidő, szép munkák születtek. Kiemelte a tíz legjobb rajzot, Csík Éva, Hangyási Dóra, Seres Flóra, Vagyóczky Máté, Bánfalvi Krisztina, Tóth-Kovács Miriam, Gyurkó Gerda, Karvalus Lilla, Vida Viktória, Szűcs Angelika és Suhajda Angéla munkáját, amiket Póta Zoltánnéval együtt értékeltek. A pályázatra csaknem félszáz munka érkezett be: valamennyien kaptak egy kis ajándékot.