VI. Agora Koreográfus Verseny

Hatodik alkalommal került megrendezésre a Koreográfus Verseny a Vértes Agorájában.

A helyi tánckultúra és táncművészeti tradíció egyidős a várossal: e gazdag hagyomány bemutatása, a máshonnét érkező táncegyüttesekkel a kapcsolatok erősítése, a szakmai fejlődés felmérése, a tapasztalatcsere igénye adta az ötletet, hogy immár hatodik alkalommal életre hívják a koreográfus versenyt a Vértes Agorájában. 

A táncosok felkészültségét, a bemutatott ko­re­og­rá­fi­ák technikai és művészi kivitelezését több kategóriában értékelte a zsűri. A versenyen a helyi egyesületek is képviseltették magukat: két koreográfiát hozott a Bányász Ifi Táncegyüttes és fellépett a tatai Kenderke-Berzenye Néptáncegyüttes is. Tatabánya Város Nagydíját, egyben a legjobb koreográfiának járó díjat Kádár Ignác és Nagypál Anett közös munkája, a Nádasmenti pillanatok nyerte, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes előadásában.

Juhász Zsolt, a zsűri elnöke rövid értékelésében kiemelte az Agora Koreográfus Verseny és a hozzá hasonló megmérettetések közösségépítő szerepét, a szakmai tapasztalatcserében és a fiatal tehetségek felfedezésében betöltött funkcióját. Az esti gálaműsor alatt a Fordulj kispej lovam mindent elsöprő előadása nem csak a szakmabelieket, de a nézőket is magával ragadta.