Zarándokvonat indul Csíksomlyóra

Már megvásárolhatja jegyét a 2019. május 31-én Őszentsége Ferenc pápa ünnepi csíksomlyói szentmiséjére induló zarándokvonatra!

2019. május 31-én 12:03-kor gördül ki a tatabányai vasútállomásról az a Sopronból induló vonat, mellyel a már hagyományos Csiksomlyói Búcsúra utazhatnak a hívők Erdélybe. A nagy népszerűségnek és tiszteletnek örvendő egyházi eseményt az idei évben Ferenc pápa nevével fémjelzett celebrált ünnepi mise teszi még különlegesebbé.

A zarándokvonat Sopron, Fertőszentmiklós, Kapuvár, Csorna, Győr, Tatabánya, Budapest-Kelenföld, Szolnok és Püspökladány állomásokon áll meg és biztosít felszállási lehetőséget utasainak a Gyulafehérvári Egyházmegye felhívása szerint, valamit az utasok kérésére a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasúti Zrt.

A társaság információi szerint fekvőhelyes elhelyezés és étkezőkocsi nem áll rendelkezésre az úton, azonban az utazás kényelmét megfelelő párnázott ülések biztosítják majd. A zarándokúton a korábbi évekhez hasonlóan lehetőség lesz elmélkedésre, lelki gyakorlatokra.

Az vonatúton kísérők, lelkipásztorok biztosítják majd a gyónás lehetőségét és elősegítik a szentmisére a lelki felkészülést. 

A zarándokvonatra a jegyek már megválthatók a személypénztárakban illetve a MÁV-START Zrt. valamennyi pénztárában, valamint a https://www2.gysev.hu/zarandokvonat-ferenc-papa-unnepi-szentmisejere-csiksomlyo-2019-0 oldalon keresztül is.

A szervezők egyházközségek, csoportok, társaságok és egyének jelentkezését egyaránt fogadják.