Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények Idősgondozás

Szent Margit Idősek Otthona

Az intézmény jól megközelíthető, csendes, nyugodt helyen fekszik. Az elhelyezés 25 négyzetméteres garzonlakásokban történik, amelyek összkomfortosak: szoba, fürdőszoba található mindegyik lakrészben. A lakások saját bútorral berendezhetők.

Emelt szintű és átlagos elhelyezést biztosítanak. Emelt szintű ellátás esetén lakásonként 1 fő (házaspár, családtag esetén: 2 fő), átlagos ellátás esetén 3 fő elhelyezésére van lehetőség. Teljes körű ellátást nyújtanak: ápolást, gondozást, étkeztetést, egészségügyi ellátást. Naponta háromszori étkezésből legalább egy alkalommal meleg ételt kapnak a lakók, orvosi javaslatra dietetikus által összeállított diétára is van lehetőség. Kulturális programokat, rendezvényeket, egyénre szabott mentális gondozást és csoportos foglalkozást is szerveznek. Emelt szintű ellátás esetén - a havonta fizetendő személyi térítési díjon kívül - a lakás használatáért egyszeri belépési díj fizetendő.

Az intézményi térítési díjat évente a fenntartó állapítja meg.

A bekerülési idő több hónap. Elhelyezési igény esetén a kötelező dokumentumok átvehetőek a Szent Teréz Idősek Otthonában, illetve kérésre elektronikusan is kiküldik.

Az elhelyezéssel kapcsolatos ügyintézés a Szent Teréz Idősek Otthonában történik (2800 Tatabánya, Cseri utca 34., tel.: 34/512-909, email: idosgondozas@eszitb.hu).

Ügyfélfogadási idő (személyesen és telefonon):
Hétfő: 12.00-14.30
Szerda: 09.00-12.00

Elérhetőségek:
Cím: 2800 Tatabánya, Május 1. park 1.
Tel.: 34/302-181

Intézményvezető: Pirityi Hajnal

***

Szent Teréz Idősek Otthona

A Szent Teréz Idősek Otthona a Gyémánt Fürdő és a Cseri lakótelep mellett található, kellemes környezetben, zöldövezetben. 180 fő számára tartós és 20 fő számára átmeneti ápolás-gondozást, bentlakást biztosít idősek, valamint 18. életévüket betöltött személyek részére.

A bekerülés feltétele a napi négy órát meghaladó ápolás-gondozási szükséglet, csökkent önellátási képesség vagy annak teljes hiánya. Az ellátást határozatlan ideig, átmeneti ellátás esetén a megállapodásban rögzített ideig lehet igénybe venni. Az ellátottak elhelyezése négy épületben, két- és háromágyas szobákban történik. Teljes körű ellátást biztosítanak: lakhatást, egészségügyi ellátást, orvosi felügyeletet, 24 órás szakképzett nővéri felügyeletet, ápolást-gondozást, mentálhigiénés ellátást, foglalkoztatást. Naponta háromszori étkezésre van lehetőség, (legalább egy alkalommal meleg étel), orvosi javaslatra dietetikus által összeállított diéta. A dolgozók külön csoportja szervezi a lakók igény és képesség szerinti foglalkoztatását. Megünneplik a lakók név- és születésnapját, színházba járnak, kirándulnak. Lehetőséget adnak a hitélet gyakorlására is. Az intézmény nyitott, elősegíti a rokoni, baráti kapcsolatok fenntartását, új kapcsolatok kialakulását. Biztosítják a kábel csatornák vételi lehetőségét.

Az intézményi térítési díjat évente a fenntartó állapítja meg.

A bekerülési idő több hónap. Elhelyezési igény esetén a kötelező dokumentumok átvehetőek az intézményben, illetve kérésre elektronikusan is kiküldik.

Elhelyezéssel kapcsolatos ügyfélfogadási idő (személyesen és telefonon):
Hétfő: 12.00-14.30
Szerda: 09.00-12.00

Elérhetőségek:
Cím: 2800 Tatabánya, Cseri u. 34.
Tel.: 34/513-000, fax: 34/512-902
email: idosgondozas@eszitb.hu
Intézményvezető: Pirityi Hajnal
Tel.: 34/512-909