Biztonságosabbak lettek a gyalogátkelőhelyek

Tatabánya öt, kiemelten veszélyes gyalogátkelőhelyét tette biztonságosabbá figyelemfelkeltő piktogramokat felfestésével a Bridgestone és Tatabánya Város Önkormányzata.

Tavaly csak tavaly Komárom-Esztergom megyében 36 gázolás történt gyalogátkelőhelyen, melyből 3 sajnos halállal végződött. Az akció kezdeményezői bíznak abban, hogy a piktogramokat látva a gyalogosok megfelelő körültekintéssel, nem a telefonjukra figyelve, vagy zenét hallgatva kelnek át a zebrán.

A helyszínek: Mozdony utca (pláza mellett), Köztársaság útja Jubileum Park gyalogátkelő, Dózsa György út gyalogátkelő (Turul utcánál), Köztársaság útja Kodály Iskola gyalogátkelőhely, Szent Borbála út LIDL gyalogátkelő. A piktogramok felfestésében részt vett Topolcsik Melinda, az abroncsgyár ügyvezető igazgatója, valamint Szücsné Posztovics Ilona is.

A polgármester a Bridgestone önkéntes akcióján elmondta: Az autós forgalom növekedése nem csak a parkolók hiányában mérhető, hanem sajnos a baleseti statisztikában is megmutatkozik. A közlekedés minden szereplője részéről több figyelmet igényel a megnövekedett gépjárműforgalom. A gyalogátkelőhelyek fokozott védelmében a tanévben nagy segítséget jelent a rendőri jelenlét. A lakossági fórumokon sok visszajelzést kapunk a veszélyes átkelőkről és az igényekről, miszerint jelzőlámpát kérnek több helyre is. Ezeket a kéréseket minden esetben megvizsgáljuk.

Tatabánya a körzeti fejlesztések forrásaiból összesen 2,7 millió Forintot fordít a gyalogátkelőhelyek kiemelt megvilágítására. Az 1-es út gyalogátkelőhelyén a Fekete Gyémánt utcánál, a Réti út 49. szám előtt, az Erdész út 6. szám előtt, a Bajcsy-Zsilinszky u. 26. szám előtt, az Árpád-házi Szent Erzsébet tér körforgalomnál, a Sárberki úti Fajátszótér előtt, Sárberekben a Fellner Jakab Szakközépiskola előtt két helyszínen.