Folytatódik a kerékpárút építése az Erőmű-tónál

Európai Uniós forrás teszi lehetővé az Oroszlány felé vezető és a Tata felől érkező kerékpárutak összekötését.

Két ütemben tervezték meg évekkel ezelőtt a beruházást, így azt külön eljárás keretében kell kivitelezni.

Most az Erőmű-tó mellett, a horgász stégek mögötti szakasz építése kezdődött el, melynek beruházási értéke 304 millió Forint – mondta el az erről szóló helyszíni sajtótájékoztatón Szücsné Posztovics Ilona polgármester. Olyan utat kap a forgalom, amely teherbírásában alkalmas a személyautók közlekedésére is annak érdekében, hogy megközelíthetők legyenek a horgászhelyek. A nyomvonal egyébként – egy kis szakasztól eltekintve – végig követi a horgász egyesület által kialakított és folyamatosan karbantartott murvás, köves utat.

 

A beruházás előkészítésének első lépései között az építési engedélyek megszerzésével párhuzamosan a város rendezte az érintett területek tulajdoni jogát. Május elején a kivitelező jól látható karózással jelölte ki a három méter széles aszfaltozás és a két oldalon 1-1 méternyi zúzottkő padka vonalát. Néhány helyen a kiskertek használóinak épületei, veteményesei is belekerültek a leendő útba, erről egyeztetéseket folytattak, információkat juttattak el az érintettek tájékoztatására.

 

A várhatóan novemberben elkészülő út építése során jelenleg a bozót, cserje irtására, a kerítések, épületek bontására került sor, majd júniusban a jelenlegi, építésre alkalmatlan fedőréteg leszedésével, elszállításával, a közművezetékek feltárásával folytatódik a munka.

Az 1619 méteres szakasz a II. ütem. Ennek folytatása várhatóan két éven belül az Erdész útig biztosítja majd a kapcsolatot a Tatára vezető úttal.

 

A teljes munka során négy bekötőút is megépül a városrészek összekötésére.

Búzavirág úti Ipari Park (Által-ér kerékpárút fő gerincétől indul, a Dankó Pista úttal párhuzamosan a Szövetkezet utcáig)

Jegenye utcai (Jegenye utcát köti össze a Réti utca 54-58. számú lakóépületek között)

Millenniumi lakóparki (kiskertek alatti főgerinctől indul a Réti utca 63-65. számú lakóépületekig)

kertvárosi (Jászai Mari utcától Vértesszőlős felé a főgerincre köt rá)