Országos színházi évadnyitó a Jászai Mari Színházban

Az idei esztendőben Városunk színházát, a Jászai Mari Színházat érte az a megtiszteltetés, hogy otthont adhatott az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő „Párbeszéd a Magyar Színház Jövőjéről” elnevezésű konferenciának.

A konferencia egy egész napos programsorozatot ölelt fel, melynek részeként a színházi szakma szép számmal összegyűlő nagyjai tartottak kerek asztal beszélgetéseket és vitatták meg nézőközönségükkel a magyar színházi élet múltját, jelenét jövőjét, valamint az égetően fontos kérdéseket, nehézségeket. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Dr. Kucsera Tamás Gergely a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára is.

Az estét gála műsor zárta, mellyel hivatalosan is megnyitásra került a 2018/2019-es országos színházi évad. A szép számmal összegyűlő közönséget A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának hallgatói, A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, A Fővárosi Nagycirkusz művészei, valamint A Jászai Mari Színház társulata szórakoztatta és kápráztatta el.

Végül gazdára talált a Kaszás Attila díj is, melyet az idei évben Nagy Csongor Zsolt színművész, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának tagja vehette át, aki kiemelkedő művészi teljesítménye mellett jelentős közösségépítő szerepet is vállalt.