Újra együtt a Grundfos Tatabánya KC csapata

Megkezdte a közös munkát a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabda csapata.

A Vladan Matic-Sbalin Jakab edzőpárosnak nem lesz egyszerű dolga, hiszen új csapatot kell építeniük. A március óta tartó szünet alatt tizenhárman távoztak az együttestől és kilenc új játékos érkezett.
- Több mint tíz távozónk van, ami rémisztőnek hathat - mondta a Mi Tatabányánk városi magazin érdeklődésére Marosi László, klubelnök. Nyilván kellene bővebb keret, de az anyagiak miatt ez most nem megoldható. Sok tehetséges magyar játékost gyűjtöttünk össze. Ha nem lesz olyan sérüléshullám, mint az elmúlt években volt, akkor kezelhető lesz a helyzet. Ha mégis úgy sikerül, mint a korábbi években, akkor nagyon nehéz helyzetben leszünk, de bizakodóak vagyunk.
A kék-fehérek új játékosai: Hornyák Bence, Stefan Sunajko, Molnár Balázs, Debreczeni Dávid, Zdolik Bence, Piotr Wyszomirski, Nemes Richárd, Bognár Nándor és Michal Martin Konecny.
Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a 2020-21-es bajnokság a szeptember 5-6-i hétvégén indul. A tatabányai fiúk az első fordulóban Balatonfüredre utaznak majd. Addig azonban néhány edzőmeccs szerepel a programban. Július 24-én, pénteken az újonc veszprémi csapat, a Veszprémi KKFT. Felsőörs együttese látogat a Földi Imre Sportcsarnokba. A mérkőzés 15.30-kor kezdődik. Július utolsó napján, ugyancsak délután fél 4-es kezdéssel a Ferencvárossal játszik felkészülési mérkőzést a Grundfos. Augusztusban a tervek szerint négy edzőmeccs szerepel a programban. Augusztus 5-én Veszprémbe utazik a csapat. 14-én a Budakalász, 21-én a Dabas az ellenfél, majd 28-án a Komló elleni lesz az utolsó a felkészülési mérkőzések sorában.